Menu
Zagłosuj!
Najwybitniejszym polskim władcą był:
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Polityka prywatności

Polityka prywatności sklepu DumnizPolski.pl


I. Postanowienia ogólne

  1. Jako że niniejsza polityka prywatności stanowi część regulaminu sklepu internetowego dumnizpolski.pl, użyte w niej wyrażenia pisane wielką literą mają znaczenie nadane im w tym regulaminie.
  2. Administratorem danych osobowych zbieranych za pośrednictwem Sklepu internetowego i podmiotem upoważnionym do ich przetwarzania jest Ad Verbum. Analizy i rozwiązania Sp. z o.o. Sp. k. z siedzibą w Krakowie (30-105), ul. Jaskółcza 4/1 NIP: 6772398425, REGON: 363679980, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000600420.
  3. Ochrona informacji osobowych Klientów jest dla Sprzedawcy sprawą bardzo istotną. Klienci są proszeni o podawanie danych tylko wówczas, gdy jest to niezbędne do dokonania rejestracji oraz zawarcia i wykonania umowy sprzedaży lub innych zaakceptowanych przez Klienta form współpracy (subskrypcja newslettera). Sprzedawca zapewnia, że przetwarzanie i przechowywanie danych osobowych odbywa się z zastosowaniem nowoczesnych, bezpiecznych, zweryfikowanych rozwiązań informatycznych.
  4. Sprzedawca przestrzega zasad ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997r. oraz ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 r. Dane osobowe Klientów, ich adresy e-mail oraz numery telefonów nie są udostępniane podmiotom trzecim, chyba że jest to niezbędne do realizacji płatności oraz doręczenia przesyłki.
  5. Strona www.dumnizpolski.pl może być przeglądana anonimowo bez konieczności logowania i/lub rejestracji.
  6. Wszystkie formularze służące do wpisywania danych osobowych są umieszczone w bezpiecznym obszarze strony. Łączenie się z nimi odbywa się z użyciem scentralizowanego protokołu SSL (Secure Socket Layer). Dzięki temu wszystkie dane osobowe użytkowników są szyfrowane i nawet w przypadku przechwycenia transmisji nie jest możliwe ich odczytanie przez osoby nieuprawnione.

II. Pliki cookies

  1. Strona www.dumnizpolski.pl korzysta z plików cookies. Są to małe pliki umożliwiające zapamiętywanie specyficznych informacji dotyczących urządzenia używanego przez Klienta.
  2. Informacje zarejestrowane w plikach cookies są używane m.in. w celach statystycznych, usprawnienia działania pewnych funkcji (np. ułatwienia logowania) Sklepu internetowego oraz w celu dostosowania funkcji strony do potrzeb jej użytkowników. Gromadzenie plików służy wyłącznie wygodzie użytkowników i nie wiąże się z gromadzeniem danych osobowych. Ustawienia cookies można zmienić w przeglądarce internetowej, jednak wiąże się to z ograniczeniem funkcjonalności strony Sklepu internetowego.
  3. Strona Sklepu internetowego korzysta z mechanizmów Google Analytics. Dane te są przekazywane spółce Google i przechowywane przez nią na serwerach w Stanach Zjednoczonych. Google używa tych informacji w celu oceny korzystania z witryny przez użytkownika, tworzenia raportów dotyczących ruchu na stronach dla operatorów witryn oraz świadczenia innych usług związanych z ruchem na witrynach internetowych i korzystaniem z Internetu. Adresy IP użytkowników nie są łączone z żadnymi innymi danymi będącymi w posiadaniu Google.

III. Gromadzone dane

  1. Wyrażenie zgody na przetwarzanie przez Sprzedawcę danych osobowych w rozumieniu ustawy o ochronie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże brak takiej zgody uniemożliwia zrealizowanie transakcji i komunikację z Klientem.
  2. Dane są gromadzone w celu realizacji zamówienia oraz śledzenia statusu zamówienia. Klient ma prawo wglądu do swoich danych, ich zmiany oraz prawo zażądania usunięcia danych z bazy. W tym celu należy skontaktować się ze sklepem telefonicznie lub mailowo.
  3. Do złożenia zamówienia nie jest konieczna rejestracja. Klienci nieposiadający konta w Sklepie internetowym każdorazowo podczas zakupów będą proszeni o podanie imienia, nazwiska, adresu e-mail, adresu dostawy (chyba że wybrano opcję odbioru osobistego w siedzibie Sprzedawcy) oraz numeru telefonu.
  4. Rejestracja ma charakter dobrowolny. W jej trakcie klient proszony jest o podanie imienia, nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu oraz adresu zamieszkania. Rejestracja wiąże się także z ustaleniem unikalnego, dowolnie przyjętego loginu i hasła. Rejestracja ma charakter jednorazowy – podczas kolejnych wizyt w sklepie do złożenia zamówienia wystarczy logowanie poprzez podanie loginu i ustalonego hasła. Klient oświadcza, iż podane przez niego dane osobowe są danymi Klienta.
  5. Login i hasło mają charakter poufny. Użytkownicy zobowiązani są do każdorazowego aktualizowania swoich danych w przypadku zmiany.

IV. Newsletter

Użytkownicy sklepu mają możliwość subskrybowania newslettera. W tym celu konieczne jest podanie swojego adresu e-mail w polu subskrypcji lub wyrażenie zgody na otrzymywanie informacji o nowościach i promocjach (informacji handlowej) podczas rejestracji lub później. Z newslettera można w każdej chwili zrezygnować poprzez edycję swoich danych w formularzu rejestracyjnym.


V. Prawo do informacji i odwołania zgody na przetwarzanie danych

Klienci mogą w każdej chwili zwrócić się pisemnie lub mailowo z prośbą o udzielenie darmowej informacji dotyczącej danych gromadzonych i przetwarzanych przez Sprzedawcę. Klienci mają także prawo do cofnięcia wyrażonej wcześniej zgody na przetwarzanie danych osobowych, jak również mogą żądać ich uaktualnienia, sprostowania lub uzupełnienia. Wówczas niezwłocznie podjęte zostaną kroki urzeczywistniające wolę Klienta i dane nie będą przetwarzane w zakresie, w jakim zgodnie z ustawą jest w tym celu wymagana zgoda osoby, której dane dotyczą. Prośby o usunięcie danych oraz pytania dotyczące ochrony prywatności należy kierować na adres pocztowy lub mailowy:

Ad Verbum. Analizy i rozwiązania Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Jaskółcza 4/1
30-105 Kraków
e-mail: info@adverbum.pl
tel. 12 298 40 40, fax: 12 298 40 41

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl